Túl a millión. Forintban

MűhelyPRN: Alfa Romeo 166 2.4 JTD – 2004.

2021.08.04. 16:12

Gábor egy éve vette 166-osát, akkor alig volt több benne 200 ezer kilométernél, majd beletekert jó sokat, és most 280 ezernél jár. Amit kellett, megcsinált rajta, kapott egy kis chipelést is az Alfa öthengeres dízele. Nagyot lép, kényelmes és szép, de amikor beindítják, egy ideig van egy fura, sivító hangja. Szíjhajtás? Turbó? Minden más is kiderül a videóból.

Az autó Franciaországból érkezett Magyarországra, és meglepően tisztán követhető a szervizelőélete, még az itthoni szakasz is. A motorja a 175 lóerős, 20 szelepes verzió, abból viszont még a korábbi, picit gyengébb verzió, amit az Alfások tartósabbnak mondanak. Ez a 2004-es változat már a 166-os facelift (2003) utáni orrát hordozza, 1998-tól az első kiadáson még kisebb lámpákat és egészen pici, szinte háromszög-szerű pajzsot láthatunk.

Pont egy éve hajtja Gábor, a munkájához sokat kell mennie, és beszippantotta az alfás közösség is, ami nagy segítség. Számunkra is érdekes, hogy valaki keményen használós járműnek egy rossz hírű típust választ, aztán mindenki döntse el, hogy Gábor jól döntött-e.

Ha használttesztet olvasnál az Alfa Romeo utolsó nagykocsijáról, azt itt találod.

korábbi epizódok:

Ennyibe kerül, amikor a Touaregnek nincs baja
Mikor hallottad utoljára a „jó Touareg” kifejezést, avagy hogyan vegyünk hirtelen felindulásból, átvizsgálás nélkül 17 éves használt SUV-t?
...és megláttuk az olajat a kiegyenlítő tartályban
Úgy tűnik, nem rossz a kocsi, de van itt egy kis bibi.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.