Valami Amerika 6.2

Erőmérő: Cadillac CTS-V - 2018

2021.11.12. 06:46

Gurítani akart valami nagyot, hát egyenesen a Corvette-ből vett át motort a Cadillac. A konkurensek a BMW M5 és a Mercedes E63 AMG, így lett a CTS-ből négyajtós Corvette! Kombi úgysincs belőle, tehát az Audi RS6 kiesett. Úgy tűnik, a Cadillac jó alap egy ilyen építéshez, miközben olcsóbb, mint a vetélytársak.

A 90 fokos hengerszögű 6,2 literes V motor az LT4 nevet kapta. A Camaro ZL1 és a Corvette Z06 is ezt használja. Közvetlen befecskendezéses és sok modern alkatrésszel építik. Csak közben még mindig nyomórudas!

Baj hogy OHV? Nem! Kit zavar a vezérlés milyensége, ha titán szelepek, kovácsolt dugattyúk és Eaton kompresszor intézi a lóerőt? Oké, hogy egy hegyesebb szívómotor is tudna ilyen literteljesítményt, de minek több, mint 649 Le. Nyomaték az viszont van bőven: 855 Nm! Zoltán természetesen szereti az autóját, bár nézegetett Corvette-t is, de kellett a hely. Hogy mire? Megtudhatod a videóból.

Milyen fura a világ: akinek 65 helyett 62 lóerő jut, nem bánkódik, de ha 649-et ígér a GM, akkor biztosan lesznek Amerikában, akik akár perre mennek ennél kisebb teljesítmény esetén. Mindenesetre kíváncsian várjuk, mivel magyarázza a kis különbséget az autó hivatalos műhelye Németországban.

Nyomjatok egy lájkot ha tetszett, jelentkezzetek autótokkal a jelentkezési űrlap kitöltésével, lájkoljátok a Totalcar.hu-t a Facebookon, kövessétek be Youtube-csatornánkat! Hölgyek jelentkezését is nagyon szívesen látjuk, mert nyilván ők is autóznak!

Korábbi epizódok:

Amikor jót akartak, nem olcsót
A veterán korhoz közeledve, 242 ezer kilométerrel is tud meglepetést okozni a bokszer Alfa!
Ebbe tényleg mindent beleraktak!
Benzinmotor, kompresszor, turbó, villany, hét ülés, összkerék, zöld rendszám - és azért becsúszik egy 5,6-os 0-100 is...

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.