Egy Golf GTI 16 évesen is GTI

MűhelyPRN: Volkswagen Golf V GTI – 2005.

2021.12.01. 17:19

Erika erős kocsit akart, vett egy Golf GTI-t. Aztán elhozta az Avalon szervizbe átvizsgálni. Bár 16 éves autóról van szó, ez egy csúcsváltozat, közvetlen befecskendezéssel, turbóval, komplikált hátsó futóművel, és a Golf V amúgy sem a legcsábítóbb használt autó, mint megtudjuk a Neppertől. Vagyis hatalmas tunkolásra készültünk, de a végeredmény mégsem az lett, mint amire eredetileg számítottunk. És kiderül, hogy a TSI nagyon nem ugyanaz, mint a TFSI.

Mit gondolt Karotta a Golf V GTI-ről még akkor, amikor új volt? Gyulavitéz meg a gyengébb Golf V GT-ről írt új korában tesztet, amelynek motorjáról később Novoth Tibi azt is megírta, miért törnek el a dugattyúk a kompresszorral és turbóval is feltöltött 1.4 TSI-kben. Ha pedig valami olcsóbb, használt Golf V érdekelne, egy icipicit kisebb motorral, erről is van cikkünk. Ha a korábbi 127 MűhelyPRN epizódot is megnéznéd, itt találod a lejátszási listát.  

Korábbi epizódok:

Bamakóról az Avalonba jött a kétütemű!
Az autó, amivel valószínűleg újkorában sem akartál volna elindulni Afrikába, de 36 évesen mégis büszkén megcsinálta, mi pedig megnézzük, mi baja lett.
Szó szerint kivette az előző tulaj kezéből
Parkoló Parádéra készülve ismét behívtuk Imrét, a pilótát, hiszen van még gyönyörű Mercije onnan, ahonnan ez jött. Hibát viszont találtunk!

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.