Egy Golf GTI 16 évesen is GTI

MűhelyPRN: Volkswagen Golf V GTI – 2005.

2021.12.01. 17:19

Erika erős kocsit akart, vett egy Golf GTI-t. Aztán elhozta az Avalon szervizbe átvizsgálni. Bár 16 éves autóról van szó, ez egy csúcsváltozat, közvetlen befecskendezéssel, turbóval, komplikált hátsó futóművel, és a Golf V amúgy sem a legcsábítóbb használt autó, mint megtudjuk a Neppertől. Vagyis hatalmas tunkolásra készültünk, de a végeredmény mégsem az lett, mint amire eredetileg számítottunk. És kiderül, hogy a TSI nagyon nem ugyanaz, mint a TFSI.

Mit gondolt Karotta a Golf V GTI-ről még akkor, amikor új volt? Gyulavitéz meg a gyengébb Golf V GT-ről írt új korában tesztet, amelynek motorjáról később Novoth Tibi azt is megírta, miért törnek el a dugattyúk a kompresszorral és turbóval is feltöltött 1.4 TSI-kben. Ha pedig valami olcsóbb, használt Golf V érdekelne, egy icipicit kisebb motorral, erről is van cikkünk. Ha a korábbi 127 MűhelyPRN epizódot is megnéznéd, itt találod a lejátszási listát.  

Korábbi epizódok:

Rendes műszakin sosem ment volna át
A Fast and Furious filmek egyik legolcsóbban megvehető sztárja, sokak vágyott sportautója a magyar valósággal fűszerezve.
Négy évszakos kabrió fillérekért, de hol a csapda?
Nem minden francia autótól kell félni, de azért egy ilyen kis 206-ossal is lehetnek problémák.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.