Bálna-Mercit tartanál? Drága lesz!

MűhelyPRN: Mercedes-Benz S 350 Turbodiesel (W140) – 1993.

2022.03.30. 16:10

Feri imádja a Mercedes S 350 turbodiesel bálnáját, és mivel már érzi, hogy kéri a törődést, elhozta Avalon szervizbe átvizsgálásra. Az autóban ki tudja, mennyi a kilométer, de a számláló bőven 400 ezer felett mutat. Az avalonos fiúk elmerültek a soros adagolók, a hatalmas bőrfotelek és a 30 éves komplikált luxus világában, majd a végén mindent összeszámoltunk, és kijött egy szám. De a helyzet messze nem ilyen egyszerű, ha közel 30 éves autóról van szó.

A W140-esnek remek szakirodalma van a Totalcaron. Kezdjük a használtteszttel, ami ezen a linken olvasható. Valamivel szélesebb rálátást ad Csikós Zsolt cikke a régi Mercedesek javításáról és fenntartásáról ebben a cikkben, aminek már a címe is beszédes: Lejárt a garancia? Dobd ki! Ennek a cikknek a folytatása kitágítja a kört az összes többi öreg luxusautó irányába. Érdemes elolvasni, hogy ne kergessen légvárakat az, akinek olyan autó kell, amelyik fölött már elrepül az idő vasfoga! Magyarul: számolj a költségekkel, és akkor nem lepődsz meg. Minden más esetben lesz egy autód, amin érzed, hogy milyen jó lehetett volna, ha van rá lé.

Ha a korábbi 143 MűhelyPRN epizódot is megnéznéd, itt találod a lejátszási listát.

Korábbi epizódok:

Szó szerint kivette az előző tulaj kezéből
Parkoló Parádéra készülve ismét behívtuk Imrét, a pilótát, hiszen van még gyönyörű Mercije onnan, ahonnan ez jött. Hibát viszont találtunk!
2 millióért vette, most 8-ban van
Korosodó luxusautónál a vételár a legkisebb költség, ezt tudjuk, de mennyibe kerül ma a kívánatos 5-ös fenntartása?

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.