Váltás világos nézetre

Teljes cikk

Lacinak szerencséje volt, 130 ezer másik tulajdonosnak nem

MűhelyPRN: Nissan Juke 1,2 DIG-T – 2014.

2023.06.17. 06:22 Módosítva: 2023.06.17. 06:22

Kokszolódó szívószelepek, hitvány vezérműlánc, olajfogyasztás – a Renault-Nissan csoport 1,2-es turbómotorja nagyon problémás, Franciaországban épp egy 133 ezer autót érintő fogyasztóvédelmi ügy is van belőle. Fontos, hogy ismerten szervizelt, megbízható példányt vásárolj belőle, ha ilyenbe akarsz vágni, és a szelepek külső tisztítása is segíthet abban, hogy ne kelljen rá nagyon hamar sokat költeni. Az Avalon műhely átvizsgálásán viszont nem csak a motor problémáira derülhet fény.

A motor alapvető problémái ismertek, és az évtized más motorjaira is jellemzőek, a VW-konszern 1,2-es TSI-je és a BMW-Mini-Peugeot-féle Prince-motor is tudottan bajos, más megoldás tehát nincs: körültekintően kell vásárolni. Laci szereti ezt a Juke-ot, és bízik benne, hogy nem kell majd milliós tételt elkölteni a motorjára.

Ha a korábbi 205 MűhelyPRN epizódot is megnéznéd, itt találod a lejátszási listát.

Korábbi epizódok:

Bamakóról az Avalonba jött a kétütemű!
Az autó, amivel valószínűleg újkorában sem akartál volna elindulni Afrikába, de 36 évesen mégis büszkén megcsinálta, mi pedig megnézzük, mi baja lett.
Szó szerint kivette az előző tulaj kezéből
Parkoló Parádéra készülve ismét behívtuk Imrét, a pilótát, hiszen van még gyönyörű Mercije onnan, ahonnan ez jött. Hibát viszont találtunk!

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.