Teslát vagy BYD-t? Elég egy szóban válaszolni

2024.09.15. 12:20

Balló Marci vagyok, autókereskedő, a KRAFT Autó tulajdonosa. Sok ezer autót adtam már el, vagy vettem meg, és a saját, személyes benyomásaim, tapasztalataim alapján alkotok véleményt. Amit mondok nem szentírás, egy autó minősége elsősorban a gazdáján múlik, de megpróbálok segíteni.

 Kedves Marci!

Az alábbi kérdéssel zavarnálak. Elektromos autót szeretnék vásárolni. Remélem, ebben is tudsz segíteni.

Tesla 3 Long Range lenne, amit vennék. Némileg zavar az indexkar, illetve a középső kijelző hiánya, de erre "teslás" barátaim megmutatták a megoldást. Bár meg kell mondjam, bosszantónak tartom, hogy 200 ezer forintért vegyek indexkart egy 23 millió forintos autóba. Gyaníthatóan a gyárnak a századrésze lett volna.

Mindegy, ezen túlléptem. Viszont kíváncsiságból beleültem egy BYD Seal AWD típusú autóba és bizony az belülről (is) jobban tetszett. A fellelhető tesztek nem mondják ki egyértelműen, hogy melyiket érdemes venni. Csak azt, amit lát az ember, hogy sokkal vonzóbb a Seal, illetve érezhetően olcsóbb is. A nagy kérdés: melyiket választanád? Nem szeretnék semmilyen terhet rád tenni, pusztán csak érdekel a véleményed. Bőven elég, ha egy szóban válaszolsz.:) És én azt nagyon megköszönöm.

További sikeres munkát kívánok! Nagyon tetszenek a tanácsaid, szívesen olvasgatom, büszke arccal, hogy "lám, én is így gondolom"!:)

Üdv, Olivér

Seal :)

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.