Megmutatták a Volkswagen legújabb kis villanyautójának sziluettjét

2023.12.15. 13:12

A Volkswagen kicsit bajban van az elektromosautó-piacon, ezt nemrég ők is elismerték. Komoly reményeket fűznek a fejlesztés alatt álló ID.2all-hoz, mely várhatóan elhozza majd a relatíve olcsó villanyautózást. Olyannyira bíznak benne, hogy már most megmutattak hozzá egy SUV kivitelt is.

A német gyártó ígérete szerint ez lesz az a villanyautó, amelynek ára 20 ezer euró, azaz nagyjából 7,6 millió forint alatt marad majd - legalábbis eredeti árán, mire hozzánk elér, vélhetően drágább lesz. Ennek a fejlesztésébe komoly energiát fektetnek, és nemrég felröppentek hírek arról, hogy olyan partnerekkel is tárgyalnak, mint a Renault.

Mindenesetre a fejlesztés jelenlegi állásáról valamennyire képet ad az, hogy az autó bár még nincs kész, már tervezik az SUV, tehát az emelt, pufi, körbeműanyagozott változatát. Ennek sziluettjéről mutattak nemrég egy képet, ami a Volkswagen szóvivőjének X oldalára került ki.

Ezen tényleg egy crossover/SUV formavilágú autót látni, amelynek ránézésre tisztesen kiszélesítették a kerékjárati íveit. Jellegzetes részlet lett a C-oszlopon elhelyezett 3 csík, illetve a fényszórók így elsőre kicsit Land Roveresre sikeredtek. A kreatívan csak ID.2all SUV-nak nevezett modellről egyelőre csak annyit tudni, hogy a testvérmodell ID.2all-al együtt 2026-ra várható.

Forrás: Autoblog