Látványos koncepciót villantott a Polestar

2024.07.12. 12:51

  • Új koncepciót mutatott be a Polestar.
  • A Polestar Concept BST egy komoly aerocsomaggal felturbózott Polestar 6.
  • A látványos koncepció életnagyságban a Goodwood fesztiválon mutatkozik be.

A Polestar még 2022-ben mutatta be az O2 nevű sportos koncepciót, aminek gyártásérett változata Polestar 6 néven kerül forgalomba 2026-ban. Bár a modellből eleinte csak 500 darab készül, a gyártó  most egy ennél is exkluzívabb verziót készített belőle.

683007 20240711 Polestar 6 Concept BST


A Polestar Concept BST tulajdonképpen egy komoly aerocsomaggal felturbózott Polestar 6, elöl jókora splitterrel, hátul hatalmas szárnnyal. A festés is különleges: az ezüst alapszínt fekete betétek és fehér díszítések egészítik ki. A mérnökök szerint minden tudatos tervezés eredménye, amivel az autó sportosságát akarták kiemelni.

Bár teljesítménnyel kapcsolatos részleteket egyelőre nem kaptunk, lóerőhiányban biztosan nem szenved a koncepció. A Polestar 6 önmagában is 884 lóerős lesz, így nem lepődnénk meg, ha a Concept BST-t 1000 lóerő fölé húznák.

További részleteket a Goodwood fesztivál idején várhatunk. A látványos koncepció életnagyságban a legendás autós fesztiválon mutatkozik be.

Hogy a Polestarnak vannak-e az autóval további tervei, egyelőre nem tudjuk. Annyi biztos, hogy egy olyan komoly sportmodellnek, mint a Polestar 6, jól állna egy versenypályákra tervezett extrémebb változat.