A BYD odasózott egyet a a 9 millió forintos árral... Kínában

2024.08.09. 12:10

  • Új szintre emelte a BYD az elektromos autók piacán folyó árversenyt Seal modelljének frissen bemutatott változatával.
  • Az autó a Tesla Model 3 versenytársa minden szempontból, kivéve az árát.
byd seal ev 2025-1

A Szegeden is építkező BYD útjára bocsátotta Seal névre keresztelt autójának új változatát, amely méreteit és egyéb jellemzőit tekintve a Tesla Model 3 versenytársa. Ami az árat illeti a kínai piacon ebben nem beszélhetünk versenyről, mert a kínai cég autója kiütötte ellenfelét.

A Seal ára amerikai devizában számolva 24,5 ezer dollárról (8,9 millió forint) indul, míg a Tesla autójáért 32 300 dollárt (11,7 millió forint) kell adni. Az amerikai autógyártó közel egy évvel ezelőtt indította útjára Model 3 Highland típusát, amire most érkezett meg legnagyobb kínai versenytárs válasza - írja az Electrek szakportál. 

A Seal az első olyan elektromos meghajtású szedán a BYD kínálatában, amely a cég felfrissített e-Platform 3.0 Evo alapjára épül. Ez a technológia a Sea Lion 07 közepes méretű SUV-ben mutatkozott be idén májusban. Ez az autó a Tesla legjobban fogyó típusa, a Model Y versenytársa lehet. A platform erősebb motort, nagyobb hatótávolságot és gyorsabb akkumulátortöltést ígér. Emellett továbbfejlesztett vezetéstámogató szoftver szolgálja ki az autó vezetőjét. Az utóbbi szellemében az új Seal drágább változatain látható az autó tetején a lidaros, ami „előrelátóbbá” teszi az autót.

További apróbb külső újdonság a vörös BYD logó az autó hátulján, amihez kitalálták a „Build Your Dreams”szlogent. A két autó belső tere hasonlít is meg nem is. A műszerfal közepén lévő nagy képernyő azonos, de a BYD-ban a vezetőnek van egy saját kisebb képernyője is. Az alapmodellhez a kínaiak 510 kilométeres hatótávot ígérnek, ami 650-ig mehet fel a drágább változatoknál. A Tesla autója 600 kilométerről indul és 713-ig növelhető több pénzért.