A rendőrség szerint sikerült csökkenteniük a gyorshajtók számát az Árpád hídon

2024.08.13. 08:34

  •  A Budapesti Rendőr-főkapitányság július 19-e óta fokozott intenzitással ellenőrzi az Árpád hídon haladó autósok sebességét.
  • A rendőrök tapasztalatai alapján jelentősen csökkent a gyorshajtók száma.
  • A Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja az Árpád híd kiemelt ellenőrzését

Az utóbbi időben történt több halálos kimenetelű balesetet követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság július 19-e óta fokozott intenzitással ellenőrzi az Árpád hídon haladó autósok sebességét. Az egyenruhások jelenlétére már a nap 24 órájában számítani lehet, a police.hu közleménye szerint pedig a munka végre látható, mérhető eredményt hozott.

Képernyőkép 2024-08-12 170900.png


Az Árpád hídi ellenőrzésekben résztvevő rendőrök tapasztalatai alapján jelentősen csökkent a gyorshajtók száma. A július 15 és július 28-a között eltelt két hétben még 389 gyorshajtót mértek be a traffipaxok, de ez a szám július 29 és augusztus 11-e között 196-ra csökkent.

Nemcsak a gyorshajtások számában, a sebességtúllépés mértékében is sikerült némi javulást elérni: a korábbi 147 km/h-s rekorder helyett az elmúlt két hétben 125 km/h volt a legmagasabb mért sebesség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja az Árpád híd kiemelt ellenőrzését. De ne ezért tartsák be a szabályokat, hanem hogy mindenki hazaérjen. – zárul a rendőrség közleménye.