SL 680 Monogram Series: AMG erő és Maybach luxus egyetlen autóban

2024.08.17. 14:54

  • A Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series azoknak a szupergazdagoknak készült, akiknek egy AMG nem elég luxus, egy Maybach pedig nem elég gyors. 
  • A legnagyobb változásokat kívül találjuk, de a belső is megkapta a maga Maybach kezelését.
  • Technikai részletekben a Maybach SL 680 Monogram Series szinte alig különbözik egy SL63 AMG-től.

A Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series azoknak a szupergazdagoknak készült, akiknek egy AMG nem elég luxus, egy Maybach pedig nem elég gyors. A modell alapja egy "mezei" SL63 AMG, amit kívül-belül rengeteg exkluzív Maybach kiegészítővel és részlettel dobtak fel.

Az SL 680 Monogram Series elején egy megvilágított Maybach hűtőmaszk, fölötte pedig egy ágaskodó Mercedes embléma kapott helyet. A fényszórókban rose gold betétek bújnak meg, a szélvédő kerete pedig teljesen krómozott. A motorháztető közepén, hosszanti irányban egy szintén krómozott díszítőelem fut hátrafelé.

A fekete vászontető szövetét halvány Maybach emblémák díszítik. Ez a minta egyébként a hűtőrácsokon is megtalálható, de akár a motorháztetőre is kérhető. Ebben az esetben egy alkalmazott kézzel csiszolja elő a felületet, mielőtt rányomtatnák a sok pici emblémát.

A Maybach-specifikus elemek listáját a hátsó lámpák, az új diffúzor és a kipufogóvégek is gyarapítják. A képeken látható sokkülős felni mellett egy másik, öt nagyobb lyukkal díszített opció is választható. A fényezés szintén kétféle lehet: a Red Ambience egy vöröses, a White Ambience pedig fehéres árnyalat.

A belső tér is megkapta a maga Maybach kezelését: a Crystal White Nappa bőrkárpit azonnal szembetűnő. Ez a különleges eljárással megmunkált, a szokásos bőrnél rugalmasabb és simább tapintású anyag borítja az üléseket, a műszerfal egy részét és az ajtókat is. Ezen kívül Maybach kormány, rozsdamentes acél pedálok és küszöbök, valamint egy Maybach grafikákkal kicsinosított infotainment rendszer járul hozzá a teljes összképhez.

Technikai részletekben a Maybach SL 680 Monogram Series szinte alig különbözik egy SL63 AMG-től. A motor ugyanaz a 4 literes dupla turbós V8, aminek 577 lóerejéből mind a négy kerékre jut a 9 fokozatú automata váltón keresztül. Különbség viszont, hogy a Maybach kivitel több hangszigetelést, csendesebb kipufogót és puhább felfüggesztést kapott.

A plusz súly és az imént említett módosítások eredménye, hogy a Maybach SL 680 0,5 másodperccel lassabban gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig 58 km/h-val kevesebb, mint az SL63 AMG-nek.

A Mercedes sem árakról, sem pontos megjelenési dátumról nem beszélt.