Rendőrség: tovább csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

2024.08.27. 11:49

  • Ismét csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon.
  • Az előző két héthez képest harmadára csökkent.
  • Augusztus 12-25. közötti időszakban a hídon felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be, közülük a leggyorsabb 132 km/h-val száguldott.

A rendőrség július 19-én jelentette be, hogy tovább fokozza a közlekedésrendészeti ellenőrzések intenzitását az Áprád hídon. Augusztus közepén beszámoltak ennek eredményéről, miszerint jelentősen csökkent a gyorshajtók száma. Most pedig azt írták, hogy ehhez képest pedig ismét csökkent a szabályszegések száma.

Az kérdéses, hogy a nyári, gyérebb forgalom ebben mennyire játszik közre, viszont a BKK forgalmi adatai azt mutatják, hogy jelentősen nem csökken az Árpád hídon áthaladó forgalom nyáron.

A rendőrség közleményében kifejtette, hogy az előző két héthez képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma. Az augusztus 12-25. közötti időszakban a hídon felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be, közülük a leggyorsabb 132 km/h-val száguldott, ezért 140 ezer forint közigazgatási bírságot kap.

A jelzés nélküli, úgynevezett pofátlan(tan)ító autók 13 gyorshajtót állítottak meg, részükre összesen 730 ezer forint közigazgatási bírságot és 60 büntetőpontot szabtak ki a rendőrök.