Boltbajárós verzió után itt a strandrajárós Microlino

2024.10.15. 07:37

  • Bemutatták a Microlino kabrió verzióját, a Spiagginát.
  • A Spiaggina 177 km-es hatótávot és 90 km/h-s végsebességet ígér.
  • 2025 tavaszától kapható.

A Microlino, vagyis a BMW Isetta modernizált, elektromos verziója, már egy ideje kapható, sőt Magyarországon is látni már egyet-egyet. A svájci Micro Mobility Systems viszont nem állt meg ennyivél, a Párizsi Autószalonra elhozták újdonságukat, ami a Mircrolino Spiaggina.

A Spiaggina a Microlino kabrió verziója. Ezt úgy oldották meg, hogy az első szélvédő kivételével (ami ugye az egyetlen ajtó része is) nincsenek ablakok, a vászontető egy része pedig feltekerhető, vagy teljesen levehető.

A gyártók szerint a kabrió Microlinót a Fiat 600 Jolly és a Citroen Mehari inspirálta - az élénk színes és a csíkozott vászontető innen lehet ismerős.

A kétszemélyes cukiság teljesítménye 17 lóerő, így a 0-50-es gyorsulást 5 másodperc alatt lépi át, a végsebessége pedig rémisztő 90 km/h. Az eredeti Microlino háromféle akkumulátorral kapható, de a Spiaggina esetében csak egyet említettek: 10,5 kWh, ami 177 km hatótávot ígér.

A Microlino sose volt olcsó, így a Spiaggina sem az: 25 ezer svájci frank, vagyis 10,7 millió forint. Várhatóan jövő tavasszal adják át az első darabokat, amik a limitált First Edition részei lesznek.

Nem a Microlino az egyetlen mikroautó, amit a Párizsi autószalonon bemutattak. Itt látható a Mobilize két modellje és a frissített Citroen Ami is.