Mennyit érhet az olajzabálásra hajlamos, 1.33-as Toyota Yaris?

2024.09.26. 06:14

Balló Marci vagyok, a KRAFT Autó tulajdonosa, és úgy látom, hogy eladáskor sokak számára jelent kihívást a helyes árképzés. Küldd el az autód adatait, rendszámát és minden lényeges tulajdonságát, én pedig segítek belőni a meghirdetési árat.

 

Címzett: Nepperűző
Tárgy: Tanácsot kérnék autó eladáshoz
Üzenet:
Tisztelt Nepperűző!

Olvastam a tanácsodat az autó eladáshoz, így én is bátorkodom tanácsért fordulni hozzád. Adott egy Toyota YARIS 2017-es évjáratú gépkocsi 1329ccm hengerűrtartalommal, 99 lóerővel. Felszereltség: könnyűfém felnik, első-hátsó tárcsafék, ködlámpa, tempomat, szükségpótkerék. Márkaszervizben szervizelve. Futott kilométer 58900 (ez változó, mert használjuk).

Szeretnénk lecserélni új autóra, és mivel nem vagyunk biztosak benne mennyi lenne az ára segítségedet kérnénk. Reméljük kérésünk meghallgatásra talál.

Válaszodat előre is megköszönve maradunk tisztelettel.
Anikó és Róbert

Kedves Anikó és Róbert,

Ha sikerül helyesen belőni a Yaris árát, a piac percek alatt felszippantja, hiszen évtizedek óta a kategóriája slágere. A gondot csupán az jelenti, hogy az önök autóját az 1.33-as, vagyis a problémásként elhíresült motorral szerelték, ami nem hat jól a vásárlási hajlandóságra azok körében, akik olvastak róla az interneten. A hiba, amivel az 1.33-as motorral szerelt Toyota tulajdonosok találkoznak a megnövekedett olajfogyasztás, ami idővel egyre jobban eldurvul, a szakszerű felújítás pedig költséges.

Mielőtt azonban elrontanám a kedvüket, térjünk inkább a tárgyra. A Yarist 3.990.000-ért hirdetném meg, mert felette már hibrideket árulnak szintén alacsony kilométerfutással, ráadásul ezek az önökével szemben golyóálló motorok, és még keveset is fogyasztanak, használatuk az automata váltó okán pedig kényelmes, pláne városban.

A 3.990.000 egy optimista ár, ezt tartsuk szem előtt, és kell majd egy kis szerencse az eladáshoz. Ha pedig nem jön össze, a következő lépcsőfok a 3.490.000 lesz még akkor is, ha elsőre ez egy kicsit kevésnek tűnik. Sajnos, a Yarist egyedül talán ezzel a motorral nehéz eladni, mert az emberek többsége fél tőle, és választ inkább egy hibridet a meglehetősen bő kínálatból.

Kellemes értékesítést kívánok,

Marci

Eladnád, de nem tudod mennyit ér az autód? Küldj levelet a mennyiter@mail.totalcar.hu címre, és ne feledd a részleteket. Amire szükség lesz: típus, évjárat, motor, váltó, kilométerfutás, főbb extrák és említésre méltó tulajdonságok. A legjobb, ha a rendszámot sem feleded, amit később a cikkben nem fogunk közölni.