Teslanauta és csapata: Trabanttal és Teslával regisztráltak illegális szemétlerakókat a Tokaj vidéken

2024.06.14. 06:11
0 hozzászólás

Az elmúlt hétvégén a Teslanauta és csapata egy különleges programmal készült a természet szerelmeseinek. Miközben világszerte rengeteg erőforrást fektetünk egy új, lakható bolygó felfedezésébe, a meglévő bolygónkat gyakran hanyagoljuk. Ez a rendezvény arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és példát mutasson a természet szeretetéről.

Ugyanis a nyár első napján szervezett családi GPS pontkereső játék egyik kiemelt célja az illegális szemétlerakók regisztrálása volt. Bár a résztvevők száma nem volt kiemelkedően magas, de a jelenlévők lelkesedése és elkötelezettsége kárpótolta a hiányzó arcokat. A két szervezői autó mellett mindössze három nevező vágott neki a három megyét is érintő, 200 kilométeres távnak.

447608710 7781082218621122 5335648387230421962 n

A verseny rajtja és célja Szorgalmatos község Hársfa ünnepe volt, melyet a helyi polgármester támogatása tett lehetővé. A Trabant-expedíció által szervezett útvonal kérdésekkel tarkított GPS koordinátákra épült, és olyan nevezetességeket érintett, mint Tokaj vidéke, Béke Tóni „Csirketelepe”, a Tisza pontonhídja, valamint a 40 centiméteres kilátó. De a versenyzők betekintést nyerhettek a Szerencsi termékek mintaboltjába is.

A történet nem csupán a sebességről szólt, hanem a kreativitásról és a környezettudatosságról is. Nem a leggyorsabb autóst díjaztuk, hanem azt, aki a legkevesebb üzemanyagot használta. A bejárandó pontokat jól megkevertük, és a kihagyott pontokért büntetőkilométereket adtunk. Az illegális szemétlerakók regisztrálása esetén pedig kilométereket vontunk le a teljesítményből.

A verseny után borkóstolás, ismerkedő szatmári szilva és babgulyás vacsora is várta a résztvevőket. A falunap jóvoltából zene is szólt, de a versenyzőknek a táv teljesítése után már kevésbé volt kedvük mulatozni.

A program során jutott idő beszélgetésre, íjászkodásra, légpisztolyos lövészetre és fotózásra is. A rendezvény nem csupán egy kellemes hétvégi kikapcsolódás volt, hanem egy fontos lépés a környezetvédelem felé is. Reméljük, hogy a jövőben még több hasonló eseményre kerül sor, melyek segítenek felhívni a figyelmet a bolygónk megóvásának fontosságára.