Jön a baba, vegyen Audit a papa?

2024.07.02. 05:50

Marci vagyok, autókereskedő. Évente sok száz darabot adok el és személyes benyomások, tapasztalatok alapján alkotok véleményt. Amit mondok nem szentírás, mert egy autó minősége elsősorban a gazdáján múlik, és mindig vannak kivételek.

Kedves Marci



Heteken belül megszületik első gyermekünk, ezért aktuálissá vált, hogy lecseréljük régi kis autónkat. Már hónapók óta csak a tesztvideókat és a fórumokat olvasom minden féle családi autóról és minél többet olvasok annál nehezebb a döntés. Ezért szeretném a segítségedet kérni, hogy ezeknek a kritériumoknak a tudatában milyen autót ajánlanál:


- csomagtér minimum 450 l legyen,

- dízel mivel elég hosszas autóutakat szoktam megtenni a munkába menet,


- minimum 140 lóerő,


- 2012-nél nem régebbi,


- maximum pedig 4,5 millió amit rá tudnék áldozni,


- +1 ne legyen túl "unalmas" :)



Őszintén eddig talán az Audi A4 B8 volt talán ami a legjobban megfogott, de erről is vegyes véleményeket hallottam/olvastam.

 Kíváncsian várom véleményedet.

Köszönettel: Dominik

Kedves Dominik!

Minél többet olvasol a témában, annál szerteágazóbb véleményeket találsz majd, a végén pedig összezavarodsz, ahogy a mellékelt ábra is mutatja. Sajnos, 2012 után gyártott Audi A4 B8 kombiból ennyiért csak végtelen kilométert futott példányokat találni, ami persze nem jelenti azt, hogy tuti rosszak lennének, de az álmoskönyv szerint nagyobb eséllyel fogsz ki jobb minőségűt az igazoltan kevesebbet gurult autók között. A helyedben én elkezdeném nézegetni a 2012 utáni Skoda Octaviakat a kétliteres CR TDI motorral, vagy keresnék egy Focus 2.0 TDCI kombit akár ST-line optikával, ha tényleg fontos, hogy ne legyen túl unalmas.

Továbbá a célnak megfelelhet egy Mondeo kombi, vagy egy nyolcadik generációs Passat B8 is, bár utóbbiból szintúgy nincsenek 150 ezer kilométer alatt futott, vállalható felszereltségű példányok 4,5 millióért vagy alatt.

A tanácsom az, hogy mindenképp maradj a német vonalon, rendes utazóautót csak ők tudnak gyártani, és ne engedj a kísértésnek, vagyis ne akarj villantani egy prémium márka lelakott példányával, amit előtted már elhasználtak néhányan. Ezért az összegért manapság nehéz olyan autót találni, ami megfelel majd minden elvárásnak, pláne ha szerepel köztük az is, hogy legyen benne valami bugi.

Hajrá a babához és az autóhoz is,

Marci

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.