Új fix traffipaxok a fővárosban, a Toyota segítséget kap a japán kormánytól - heti hírösszefoglaló

2023.06.18. 10:16

A japán Kereskedelmi Minisztérium nemrég a gazdaság stabilitásának szempontjából kritikus fontosságúnak ítélte az akkumulátorokat, – főleg a  villanyautó  akkumulátorokat – melyek gyártását és fejlesztését összesen 330 milliárd jen (797 milliárd forint) állami támogatással segítené – írta meg a The Nikkei.

A II. kerület eredetileg már június elején telepítette volna azokat az új fix traffipaxokat, amiknek a beszerzését még áprilisban kezdték meg. Viszont ezek engedélyeztetése még folyamatban van, de várhatóan már júliusban működni fognak.

A Spring után a Sandero lehet a következő elektromos Dacia, de az érkezésére még egy kicsit várni kell. A jelenleg is futó modellből már nem csinálnak elektromos változatot , ezt már meghagyják a következő generációnak, amit 2027-ig szeretnének bemutatni.

Július 1-től az M4-es metró Etele téri végállomásnál lévő P+R parkolókban fizetni kell. Lesz nappali és éjszakai tarifa. 

Elértem abba a korba, hogy a gyerekem már felnőtt, saját családot alapított, így már csak én és a 'zasszony maradtunk a családi fészekben, olykor unokákkal. Összeszedtünk elég pénzt az évek során, hogy beújítsunk egy új autóra, ideje volt már. Már nem vonz a sebesség, a benzingőz sem dobogtatja meg a szívem, viszont egy kényelmes ülésért már bármit megadnék. 

A Koenigsegg nem hagyta annyiban, hogy a Rimac Nevera megdöntötte a 0-400-0-ás rekordjukat, így már vissza is vették azt.

Olvasónk két megállni tilos tábla közé ékelt "P Zóna kezdete" tábla alatt parkolt, mégis kapott bírságot tilosban várakozásért. Ilyenkor kinek van igaza?

A Toyota és a Volkswagen lezárta oroszországi gyártóbázisainak értékesítését, a két gyártó másik utat választott, mint a R enault vagy a Nissan. 

Gyász: a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) 2016 végén megszűnt. Néhol még a KPM rövidítés is divatos, és évtizedekbe telik majd, mire az NKH kikopik a köznyelvből. A mai napig így hivatkozik rá a Rendőrség, a sajtóorgánumok, az autósok, sőt időnként még mi is. Ettől függetlenül megszűnt és azóta is árvaként hánykolódik minisztériumról minisztériumra.

A motorosok sok esetben arra szoktak panaszkodni, hogy nem figyelnek rájuk eléggé az utakon. Ez egy árnyalt témakör, amiben említhető a teljesen fogalmatlanul autózók motorosokra igen veszélyes viselkedése, de azért a durva tempóban, kis réseken fűzögető motorosok felelőssége se elhanyagolható.

Nemzeti szövetséget gründol a Hyundai, aminek eredményeként a világ egyik legerősebb autóipari csapata jöhet létre a villanyautók piacán. Olyan cégeknek osztanak lapot, mint a Samsung, az LG és az SK.